Architects Give Their Children an Indoor Climbing Frame
Designers Redesign Their Home

Designers Redesign Their Home

Great design in this multi-level open plan home in London

Written by –
NONAGON.style Team
on December 24th 2016
Our team creates original content, from home tours to DIYs each piece is created especially for NONAGON.style readers.
Project:

Scenario House

Photographer:

Let’s take a peek inside the multi-level open plan house belonging to Maya Carni and Ran Ankory. These are the designers and architects at Scenario Architecture, who recently renovated their own Victorian terraced house in North London. They explain that redesigning their home was an opportunity for them to be their own clients and to practice what they preach.

Living room with low slung furniture | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario

This house was purchased with the intention of completely redesigning it based on growing family needs and the couple’s personal style. It did come with a set of challenges, especially due to its original structure having a lot of disconnected spaces. The entrance level floor had two reception rooms and no direct connection to the basement level or the backyard. The couple wanted to create a seamless connection between these two floors and the garden, both structurally and visually.

Open plan with floors opened up to different levels | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario
Family home with a multi-level open floor plan | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario
Multi-level open floor plan with glass skylight | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario

The final design looks more like an organic restructuring of the space, rather than disruption of its original form.

 

Lowering a part of the existing reception room and linking it to the basement level via stairs has brought these two detached parts together. It is now a layered but connected open plan living area that is more akin to the modern interiors we are used to now. The split level reception area features a lounge and just a few steps below that is a more relaxed area with a fireplace.

 

A sloped and glazed part of the roof acts as a skylight, bringing in more sunshine and illuminating the interiors. It must be so much fun sitting under this glass roof watching raindrops splatter, and it also looks like a great spot for some star gazing.

Contemporary fireplace against brick wall | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario

Minimal interiors and a muted color palette have been used across the house. It helps in visually amplifying the available space and makes the interiors brighter. A textural contrast between the whitewashed walls and the herringbone pattern of the floors makes the interior decor more interesting. The bare brick walls add a rustic touch to this space and help in creating a continuity in design from indoors to outdoors.

Reading in the window corner | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario

The rear end of the house was extended a bit to accommodate a generously sized kitchen and dining area. It is connected to the backyard through a full height folding glass door. A bay area by the glazed window accommodates a cozy nook. It looks like a perfect spot to snuggle with your favorite book. With two young kids in the house, for sure they must be making the most of all these interesting corners around the house.

Steps with storage and pull out table | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Open plan kitchen and dining room with a basement family room | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Storage under the stairs with a family room | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects

The herringbone pattern from the floors of the reception area continues onto the stairs. The carefully laid out pattern looks gorgeously symmetrical from both top and front view. The area under stairs has been maximized for storage. A pull-out table and bench are also added here for the kids to have some personal space in the larger living area. They can play or study here while still being in the company of their parents.

Storage under the stairs with a family room | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Family space with pull out table under storage steps | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Children's climbing wall in the bedroom | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects

The designers, Maya and Ran, included their kids in the decision-making process when it came to the children’s bedroom. A climbing wall and a fireman’s pole give the little monkeys something to climb on, creating a dream space for young ones to spend time in. The overall decor, however, is just as minimal and muted like the rest of the house.

Children's climbing wall in the bedroom | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Children's climbing wall in the bedroom | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Brick conservatory extension | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario
House extension in London terrace home | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects
Nighttime view of house extension in London terrace home | NONAGON.style | Photographer Matt Clayton for Scenario Architects

A designer’s own home is like the perfect representation of their design philosophy, and Scenario House is a great example of Scenario Architecture’s design approach. Redesigning this home required a lot of difficult decisions and smart solutions, but the end results are every bit worth the effort.

Tags:

No products in the bag.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
STAY UPDATED!
Sign up for our newsletter to get the latest home tours and giveaways.
ErrorHere