Surprises at Every Turn with the GOM House | NONAGON.style
Surprises at Every Turn with the GOM House

Surprises at Every Turn with the GOM House

The creative re-imagining of the space banishes dark walls

Isobel McKenzie
Written by –
Isobel McKenzie
on May 24th 2018
Originally from London, she is enthralled with the majestic collection of curves and lines that make up the British capital. It's fascinating to see how modern skyscrapers and historic landmarks muddle together in every city. Her Instagram feed @Isobel_McKenzie is usually full of spiral staircases and tall buildings.
Project:

GOM House

Photographer:

There are surprises at every turn in this French villa. Built with peculiar proportions and sat on a narrow plot of land in Castelnau-le-Luz, in the South of France, one of its greatest assets is the garden. Home owners Philippe, Linda and their three children were ready for a change. This is where (ma!ca) architecture stepped in with walls knocked down and partitions put up to redefine the living areas. The creative re-imagining of the space banishes dark walls. Check out the GOM House home tour to see more!

Privacy and a buzzer for this villa in South of France | NONAGON.style
Privacy and a buzzer for this villa in South of France | NONAGON.style
Garden area in South of France Villa | NONAGON.style

One of the main goals of the project was to put emphasis back on enjoying the garden. As it was, the home built in the 90s was dark and dim, with little natural light. A steel wall kept the kitchen enclosed. The entrance hall was a 15-meter-long (49 foot) corridor that stretched from one side to another and all the way through to the garden, but it felt enclosed and drab.

Creative reimagining of a space banishes dark walls | NONAGON.style
Kitchen and hallway design with playful green graphic wallpaper | NONAGON.style

Challenge accepted and transformation complete; the corridor has been opened up and replaced with a glass partition wall. The kitchen is now the link between indoors and outdoors, the heart of the home. The flow of the home directly connects the garden to the family’s lifestyle.

 

Now it’s making greater use of the 170-square meter (1800 sq. ft) space. The walls are decorated with a playfully patterned graphic wallpaper to keep things vibrant and reflect the nature found outside.

Graphic wallpaper features a playful design | NONAGON.style
Garden area in South of France Villa | NONAGON.style

Playing with the joining of inside-to-outside spaces, the garden’s narrow decking pathway is just like the corridor, mirrored in the window making it seem even longer from afar.

Garden area in South of France Villa | NONAGON.style
The GOM House Garden | NONAGON.style
Patio area enjoys dapplied sunlight feel with roof panels | NONAGON.style

The patio’s enclosed space features roof patio panels that imitate dappled sunlight. It diffuses the light, making it an inviting place to take shade. Sliding doors allow the kitchen to embrace the patio space fully, aiding with ventilation.

Patio area enjoys dapplied sunlight feel with roof panels | NONAGON.style
Kids play on the patio space where kitchen sliding glass doors allow for indoor to outoor living | NONAGON.style
Kitchen sliding glass doors allow for indoor to outoor living | NONAGON.style

The living room is a quirky and unusual space, with a low window and two doors that lead to the garden. The sofa is elegantly styled with a Berber rug, and I love the felt ottomans that look like giant beach pebbles.

 

Click here to find out which 6 patterned rugs can turn your sofa setup from boring to beautiful.

Study and living room with a lot of connectivity to the garden | NONAGON.style
Tropical nuances in the living room design with a low window and hanging vines | NONAGON.style
Low window in the living room brings in lots of light for family of five | NONAGON.style

As the entire house was redesigned to make way for more natural light, be assured that the amenities were not neglected. Two bathrooms were created, connected by a translucent window. On one side you’ll see the basin, and on the other the bathtub. Fresh-faced and modernized, the slate floors and white tiles make a bold contrast.

Bathroom design at the GOM House uses frosted window between two bathrooms | NONAGON.style
Bathroom design at the GOM House uses frosted window between two bathrooms | NONAGON.style
Bathroom design at the GOM House uses frosted window between two bathrooms | NONAGON.style
Red wall exterior offers glimpse into the bathroom | NONAGON.style
Green graphic wallpaper makes this corridor playful and colorful | NONAGON.style

From a dark and enclosed space to a bright a cheerful one, the home is anew with plenty of personality and playfulness. The tropical nuances blend greenery and you can see that the happy family are now getting the most out of the floor plan.

 

If you’re interested in seeing more stunning home tours, check out our gallery now! Or head over to our directory to find other projects from stunning designers and architects.

Tags:

No products in the bag.

Stay Updated
Sign up for our newsletter and get the latest home tours and giveaways.
STAY UPDATED!
Sign up for our newsletter to get the latest home tours and giveaways.