Secluded Courtyard Residence Unfolds in Ink Scroll | NONAGON.style
Secluded Courtyard Residence Unfolds in Ink Scroll

Secluded Courtyard Residence Unfolds in Ink Scroll

Cristina Ng
Written by –
Cristina Ng
on March 31st 2020
As a Gemini, Cristina is always curious about life and pursuing to challenge herself. She is invested in telling good stories to more people and zealous about video shooting and editing.

She believes to be new is to be young again.
Project:

Greentown · Fuchun Rose Garden

Design:

GFD

Photographer:

Liu Gangqiang, Xu Shukai

“Dwelling in the Fuchun Mountains”, the legendary shanshui (landscape) painting created by the Yuan dynasty painter, Huang Gongwang, depicts the fascinating and spectacular landscape along Fuchun River, Hangzhou, incorporating the painter’s reflections on life.

 

Facing Fuchun River and backed by Huang Gongwang forest park, the secluded courtyard residence commendably merges the oriental philosophy of naturalness and coexistence with the modern luxury upholstery.

Chinese painting original design independent designer home decor authentic product

A porch leads to the interior space. The foyer, living room and dining room are finished with light gray marble flooring, with its interweaving white and gray grain injecting elegance, flexibility, and peacefulness into the overall space.

 

The backdrop of the TV set is clad in white marbles with graceful light gray grain, presenting unique visual effects. Walls of the dining room and foyer show a perfect match of white sintered stones and black walnut wood veneers, which together produce a sedate, elegant and natural ambience. The cabinet behind the sofa has an exquisite silver mirror, which reflects light and shadows and enhances visual experiences.

 

A sliding door partitions the kitchen and the dining room, which is mainly composed of delicate-textured glass and edged with archaized matte stainless steel, keeping a low profile. Bronze-like stainless steel strips are also applied to walls in the elevator hall, showing a sort of dim luster.

Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product

Arranged on the second floor, the master bedroom is expansive, bright and comfortable. The wall behind the bed presents a peaceful scene where people gather and have fun in a pavilion amongst rolling mountains, while other walls in the room are finished with fabrics, generating a fabulous spatial ambience.

 

Su Dongpo, the great poet of the Song Dynasty once expressed his deep love of bamboo: “I would like to have meals without meat rather than live in a place without bamboo”. Known as the “Three Friends of Winter” together with pine and plum in traditional Chinese culture, bamboo is brought into the interior and can be seen at the balcony as well. 

Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product

The third floor has a simplistic and clear layout. The leisure area continues the warm and calming atmosphere generated by black walnut wood veneers and matte stainless steel. With a modern wall featuring decorative strips, a shelf for putting books and artworks, as well as large windows that open up views to the outside terrace, it offers a cozy space for tea drinking and reading. 

 

Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product

Filled with an elegant atmosphere, the living room is connected with the underground space via gray marble stairs. The hallway beside the staircase is embellished with artistic glass featuring patterns of landscape scenery, which extends the peaceful and serene ambience from the living room. The study is at an end of the underground mezzanine, offering the occupants a quiet and private space. Outside the handrail, multiple eye-catching transparent “leaves” are scattered from the ceiling, showing modernity, naturalness, and freedom. 

Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Chinese painting original design independent designer home decor authentic product
Tags:

No products in the bag.

Stay Updated
Sign up for our newsletter and get the latest home tours and giveaways.
STAY UPDATED!
Sign up for our newsletter to get the latest home tours and giveaways.